Total Performance Partner

OSTEOPATHIE

Onze ToPPosteo's!


Een regelmatige preventieve check-up voor iedereen is geen overbodige luxe. Osteopathie kan op alle leeftijden. Baby’s tot senioren komen in aanmerking om door een osteopaat behandeld te worden.


Osteopathie richt zich op functionele beweginsverliezen die de onderliggende oorzaak zijn van een klachtenpatroon. Binnen onze multidisciplinaire aanpak is osteopathie een enorme meerwaarde als ondersteuning van onze kiné's en omgekeerd werken onze kiné's onevenwichten weg waardoor klachten langer wegblijven of niet meer terugkomen. Osteopathie heeft een heel breed indicatiegebied en de opsomming ervan is altijd onvolledig maar als richtlijn kan je hier een lijst van klachten terugvinden waarvoor de osteopaat geraadpleegd wordt.


Heel veel van deze klachten worden gewoonlijk betiteld met “ daar moet U mee leren leven”. Bij deze klachten loopt er structureel niks mis, waardoor het voor de klassieke geneeskunde vaak niet op te sporen valt, maar op functioneel vlak is het evenwicht volledig zoek. Bij vele van bovenstaande aandoeningen (bv. krachtsverlies in de ledematen, gebrek aan eetlust, sinusitis, cyclusproblemen,…) is het belangrijk dat een eventueel onderliggende pathologie door de huisarts werd uitgesloten. Een goede uitwisseling van informatie tussen de verschillende disciplines is noodzakelijk.


Osteopathie heeft een sterke preventieve aanpak omdat klachten niet zomaar ontstaan. Vaak is de uiting van een klacht een opstapeling van meerdere kleine functionele bewegingsverliezen of blokkades waardoor het lichaam zijn compensatiemechanisme verliest. Met een regelmatige preventieve check-up maakt we " het vuilbakje" van het lichaam leeg.


Wil je een afspraak maken klik dan hier. Heb je vragen of osteopathie iets voor jou kan betekenen? Laat dan hier jouw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met jou op.